Francouzské jelítko s kaší a jablkem a kachní parmentier

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Francouzské jelítko s kaší a jablkem a kachní parmentier Foto:
Francouzské jelítko s kaší a jablkem a kachní parmentier
Foto: archiv Prima

Zdeněk Pohlreich se vydal přímo do Paříže, aby vám připravil ty nejlepší francouzské speciality ve speciálním dílu Teď vaří šéf – Výlet do Paříže.

Všechny recepty z 22. dílu s tématem VÝLET DO PAŘÍŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
jelítko
kachní confit
kachní šťáva
bramborová kaše
jablko 1 ks
oregano
sůl
Postup
1

Nejdříve si připravte parmentier: kousek jelítka vymačkejte do mísy a přidejte nakrájený kachní confit, čerstvé oregano, osolte, opepřete a směs spojte. Vytvarujte placičky a nechte orestovat na oleji.

2

Zbytek jelítka propíchejte, aby na pánvi neprskalo, a na koncích přichyťte párátkem.

3

Na pánvi rozehřejte olivový olej a jelítko z obou stran pozvolna orestujte spolu s nakrájeným jablkem. Pak přidejte kousek másla a nechte rozpustit.

4

Na jeden talíř nandejte opečené jelítko a část opečených jablíček, na druhý talíř pak orestovaný kachní parmentier se zbytkem jablek a kachní šťávou.

5

Oboje podávejte s bramborovou kaší.

Francouzské jelítko s kaší a jablkem a kachní parmentier Foto:

Francouzské jelítko s kaší a jablkem a kachní parmentier Foto:

Francouzské jelítko s kaší a jablkem a kachní parmentier Foto:

Francouzské jelítko s kaší a jablkem a kachní parmentier, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama