Focaccia mozzarella

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Foccacia Foto:
Foccacia
Foto: All

Rychlý italský předkrm, který zvládne každý! Můžete si ho vzít do práce jako oběd nebo ho podávat jako studenou večeři s křupavým salátkem.

Suroviny
pistácie 1 hrst
česnek 2 stroužek
grana padano 50 g
rajče 1 ks
bazalka 1 hrst
petržel 1 hrst
mozzarella di bufala 1 balení
focaccia 1 ks
sůl a pepř 1 špetka
Postup
1

Do hmoždíře vhodíme nasekané pistácie, nasekaný stroužek česneku, natrháme pár lístků bazalky a petržele a vše rozdrtíme. Postupně přilijeme asi dvě lžíce olivového oleje, přidáme nastrouhaný parmezán (grana padano), mírně osolíme a promícháme.

2

Focacciu rozřízneme, potřeme připraveným pestem, poskládáme plátky rajčat, pár lístků bazalky a navíc plátky mozzarelly. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme a zakryjeme druhou polovinou focaccie.

Videa

reklama

reklama