Fleky se zelím a slaninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Fleky se zelím a slaninou Foto:
Fleky se zelím a slaninou
Foto: All

Rychlá klasika, na kterou je potřeba jen několik ingrediencí, ale která zaručeně zasytí. Kdo si ji pamatuje ze školních jídelen? :)

Suroviny
slanina nakrájená na kousky 340 g
velká sladká cibule nakrájená na plátky 1 ks
česnek, prolisovaný 3 stroužky
středně velká hlávka bílého zelí, nakrouhaná 1 ks
široké vaječné nudle 450 g
sůl a pepř
Postup
1

Nakrájenou slaninu vložte do velké pánve a restujte na mírném ohni dozlatova.

2

Zatímco se slanina restuje, připravte si velký hrnec. Nalijte do něj dostatek vody, v průběhu osolte a přiveďte k varu. Vařte v něm nudle podle návodu. Jakmile budou hotové, slijte je a dejte stranou.

3

K hotové slanině přidejte plátky oloupané cibule, prolisovaný česnek a restujte: dokud cibule nezesklovatí a česnek se nerozvoní.

4

Přidejte nakrouhané zelí a restujte do změknutí. Pokud nemáte dostatek místa v pánvi, můžete zelí přidávat po částech. Jakmile změkne, přidejte vařené nudle a dochuťte.

Fleky se zelím a slaninou 2 Foto:

Fleky se zelím a slaninou, foto: cookingalamel.com

Videa

reklama

reklama