Fleky s červeným zelím a slaninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Fleky s červeným zelím a slaninou  Foto:
Fleky s červeným zelím a slaninou
Foto: Johana Pošová

Fleky jsou taková polozapomenutá pochoutka. Poohlédněte se po kvalitních těstovinách, výtečné fleky mají třeba v prodejnách s maďarskými specialitami. Kvalita je klíčová i u slaniny, podzimní zelí má už v popisu práce být křehké a šťavnaté. Trojčlenka, jejíž výsledek je vždy přesně to pravé.

Hledáte novou inspiraci? V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete 25 báječných receptů z české a moravské kuchyně:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Suroviny
slanina 340 g
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
červené zelí 1 menší hlávka
několik kapek octa na dochucení zelí
těstoviny (fleky, široké nudle, maďarské trhané těstoviny) 450 g
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Slaninu nakrájejte na kostičky. Vložte ji do velké silnostěnné pánve s vyšším okrajem a vypékejte, až zezlátne a pustí tuk. Mezitím si dejte vařit vodu do velkého hrnce a osolte ji. Těstoviny uvařte podle návodu, slijte je a dejte stranou.

2

Jakmile bude slanina vyškvařená, vsypte k ní na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a smažte, až cibule zesklovatí. Přidejte najemno nakrájené nebo nakrouhané zelí, pánev přikryjte a zelí poduste do změknutí. Během dušení ho zakápněte několika kapkami octa, aby neztrácelo barvu a zvýraznila se jeho chuť.

3

Na závěr vmíchejte uvařené těstoviny. Pokrm osolte a opepřete podle chuti. Podávat ho můžete přímo z pánve.

Fleky s červeným zelím a slaninou  Foto: Fleky s červeným zelím a slaninou; foto: Johana Pošová

V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete i další poklady z české a moravské kuchyně:

Poklady české kuchyně Foto: Poklady české kuchyně; foto: Johana Pošová

Videa

reklama

reklama