Flat bread s červenou řepou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Flat bread s červenou řepou Foto:
Flat bread s červenou řepou
Foto: Vlado Kníž

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
Na těsto:
mléko 20 ml
teplá voda 85 ml
sušené droždí 4 g
Na omáčku:
křen
sůl
Ostatní:
telecí žebra
mrkev
řepa
rukola
cibule 1/2 ks
tymián
rozmarýn
petrželka
sůl
Postup
1

Telecí žebra osolte a opepřete z obou stran. Vložte do pekáčku a přidejte nakrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, kousky chilli papričky a mrkev. Přikryjte alobalem, vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte doměkka.

2

Celou řepu osolte, opepřete, zakápněte olejem, přidejte tymián a rozmarýn, zabalte do alobalu a vložte do trouby.

3

Mezitím si připravte těsto: v míse smíchejte mouku, mléko, vodu a droždí, vytvořte těsto, misku zabalte do fólie a nechte vykynout na teplém místě.

4

Vykynuté těsto vyválejte, přendejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů.

5

Teď si připravte křenovou omáčku: smetanu lehce vyšlehejte, nastrouhejte do ní křen, osolte, opepřete a promíchejte.

6

Upečené maso oberte, nakrájejte nadrobno, dosolte a opepřete a přidejte petrželku.

7

Chleba vyndejte z trouby, potřete omáčkou, nandejte nakrájenou řepu, maso, navrch znovu přidejte trochu omáčky a posypte rukolou pokapanou olivovým olejem.

Flat bread s červenou řepou Foto:

Flat bread s červenou řepou Foto: Flat bread s červenou řepou, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem :

Videa

reklama

reklama