Flambované ovoce

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Flambované ovoce Foto:
Flambované ovoce
Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Velmi efektní dezert vytvoříte ze zralého ovoce, dobré zmrzliny a delikátní omáčky s vanilkou, citronovou šťávou a šplíchancem dobrého rumu. Touhle dobrotou na své hosty zaručeně zapůsobíte.

Už za týden, 23. listopadu, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Suroviny
broskve 4 ks
vanilkový lusk 1 ks
máslo 40 g
hnědý cukr 50 g
čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
kubánský rum 1 dl
vanilková zmrzlina 4 porce
voda 1,5 l
miska s ledovou vodou
Postup
1

V hrnci přiveďte k varu vodu. Na 20 vteřin do ní vložte připravené broskve, poté je rychle vyndejte a zchlaďte v misce s ledovou vodou. Broskve oloupejte, rozpulte a odstraňte pecku.

2

V pánvi rozehřejte máslo, přidejte vanilku, cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte broskve, krátce prohřejte a dochuťte citronovou šťávou.

3

Do pánve nalejte rum, zahřejte a nakonec zapalte.

4

Broskve rozdělte na talíře a přelejte je vzniklou omáčkou.

5

Na závěr dejte na každý talíř porci vanilkové zmrzliny a ihned podávejte.

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama