Fish and chips

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Fish and chips Foto:
Fish and chips
Foto: Kitchen and the City

Za fish and chips už dávno nemusíte až do Anglie. Připravte si doma tuto anglickou specialitu a vychutnejte si lahodné filety jedné z nejoblíbenějších mořských ryb!

Suroviny
filet halibuta 2 ks
sůl, pepř
Těstíčko:
studené pivo 300 ml
prášek do pečiva 2 lžičky
sůl, pepř
Hranolky a hrášek:
větší brambory 1 kg
mražený hrášek 1 balení
sůl
Tatarská omáčka:
majonéza 2 lžíce
malá kyselá okurka 1 ks
malá šalotka 1 ks
dijonská hořčice 1 lžička
sůl, pepř
Postup
1

Do mouky smíchané s práškem do pečiva, solí a pepřem postupně přidávejte pivo, než se utvoří hladké, spíš hutnější těstíčko.

2

Rybu nakrájejte na proužky, osolte, opepřete a obalte v těstíčku. Na pánvi rozpalte olej, kousky ryby smažte 2 minuty z každé strany a nechte okapat na papírové utěrce.

3

Hranolky a hrášek: Brambory důkladně omyjte, nakrájejte na hranolky, v míse smíchejte s trochou olivového oleje a vyrovnejte na plech vyložený pečicím papírem do jedné vrstvy. Dejte do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečte dohněda. Po upečení osolte.

4

Hrášek uvařte doměkka, slijte vodu, přidejte kousek másla a osolte.

5

Tatarská omáčka: Okurku, cibulku a chilli papričku nakrájejte opravdu najemno a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Podle chuti osolte a opepřete.

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, rádaexperimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama