Filety z lososa s camembertem v papilotě

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Filety z lososa s camembertem v papilotě  Foto:
Filety z lososa s camembertem v papilotě
Foto: Mořská (nejen) kuchařka

Lososa podávejte s tagliatelle přelitými omáčkou. Sýrová omáčka se hodí i k masu nebo jen tak k těstovinám.

Suroviny
losos 4 porce
sýr typu camembert 2 ks
smetana 500 ml
sůl
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Z alobalu nebo papíru na pečení ustřihněte 4 čtverce, do kterých vložte porce lososa, osolte, opepřete a poklaďte je několika plátky sýra. Balíčky uzavřete a v troubě 12 minut zapečte.

2

Mezitím si v kastrůlku připravte omáčku. Máslo, smetanu a zbytek nakrájeného sýra pomalu zahřejte a nechte rozpustit, osolte a opepřete.

Filety z lososa s camembertem v papilotě  Foto:

Filety z lososa s camembertem v papilotě                                                Foto: Mořská (nejen) kuchařka

Mořská nejen kuchařka, Foto: Mořská (nejen) kuchařka

Nová kuchařka z edice Jídlo jako lék je věnována mořským produktům. Ryby a dary moře obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, zaslouží si proto pevné místo v našem jídelníčku. Nabídka na českém trhu se stále zvětšuje, takže vybrat si může opravdu každý. Víte ale, jak si ze spousty neznámých produktů vybrat? Jak je správně nakupovat a jak si je doma připravit?

V knize najdete mnoho cenných rad pro nákup a zpracování ryb a mořských plodů, ale i mnoho důležitých informací a receptů. Určitě oceníte i podrobné popisy postupů přípravy ryb pro vaření a konzumaci s názornými fotografiemi krok za krokem zachycujícími postup.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Videa

reklama

reklama