Filety z králíka s hořčicí a petrželí

Doba přípravy:
Počet porcí: 3
Filety z králíka s hořčicí a petrželí Foto:
Filety z králíka s hořčicí a petrželí
Foto: Kuchařinka.cz

Jednoduchý oběd, který má ovšem slavnostnější punc. Králičí filety totiž povyšují králíka někam výš než jen na „obírací“ maso. Stačí jen několik málo ingrediencí, protože vy, co rádi vaříte, moc dobře víte, že v jednoduchosti je krása.

Suroviny
králičí filety (libové maso podél páteře) 500 g
dijonská hořčice 2 lžíce
petržel 2 hrsti
sůl
smetana (min. 30%) 200 ml
Postup
1

Zapékací misku pečlivě zalijte olivovým olejem

2

Králičí filety naskládejte do misky, přidejte dvě lžíce hořčice, osolte, opepřete, můžete ještě trochu zalít olejem, a řádně promíchejte. Tak, aby každý filet byl pěkně obalený hořčicí.

3

Nasekejte petrželku a posypte filety, nešetřete!

4

Zalijte smetanou a dejte do trouby zhruba na 30 minut asi na 160–170 stupňů. Jediné, co musíte udělat, je filety zbytečně nepřepéct, aby nebyly suché.

5

Ideální s bramborovu kaší nebo šťouchanými bramborami. Dobrou chuť!

Filety z králíka s hořčicí a petrželí Foto:

Filety z králíka s hořčicí a petrželí                                                             Foto: Kuchařinka.cz

Kuchařinka IISeznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

Videa

reklama

reklama