Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší a letní zeleninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší a letní zeleninou Foto:
Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší a letní zeleninou
Foto: KitchenStory.cz

Čerstvá ryba k létu prostě patří. A tato bramborová kaše je trochu vylepšená! Smetana je jemně ochucená mírně opečenou hlavičkou česneku a ta chuť je vážně skvělá.

Smetanu s mlékem (ohřátou) přidávejte postupně, ať máte konzistenci kaše pod kontrolou.

Suroviny
filety ze pstruha 2 ks
lískové oříšky
sůl, pepř
Kaše:
brambory 400 g
mléko 1/2 hrnku
smetana 1/2 hrnku
celá palice česneku
sůl, pepř
Restovaná zelenina:
fenykl 1 ks
menší cuketa 1 ks
menší červená cibule 1 ks
sůl, pepř
Postup
1

Brambory oloupejte, umyjte a nakrájené na menší kousky dejte vařit do osolené vody, dokud nezměknou.

2

Palici česneku rozřízněte v polovině a na trošce másla v kastrůlku ho orestujte, aby dostal barvu. Zalijte smetanou a mlékem a nechte lehce vařit alespoň 5 minut.

3

Červenou cibuli orestujte na velké pánvi, přidejte nakrájený fenykl, cuketu na půl kolečka a cherry rajčata. Dobře osolte a chvíli zarestujte. Zelenina by měla zůstat pevná. Zakápněte šťávou z poloviny citronu a odstavte.

4

Na zvláštní pánvi si na másle udělejte osolené a opepřené filety ze pstruha. Opékejte jen z jedné strany a to kůží dolů. Rukou je chvíli přidržte, aby se filet nezkroutil a rovnoměrně se opekl. (Filet se dělá jen z jedné strany, aby zůstala ryba pěkně šťavnatá. Pokud máte filet silnější, použijte rozpálené máslo z pod ryby, kterým ho lehce polijete, aby se udělala i horní strana.)

5

Hotové brambory slijte a vytvořte bramborovou kaši. Použijte ochucenou smetanu s mlékem, máslo a sůl podle potřeby.

6

Podávejte s nasekanými lískovými oříšky, natí z fenyklu a zakápnuté kvalitním olivovým olejem.

Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší a letní zeleninou 2 Foto: Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší a letní zeleninou; foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama