Filé z candáta a houbový kuba s majoránkovým máslem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Filé z candát a houbový kuba s majoránkovým máslem  Foto:
Filé z candát a houbový kuba s majoránkovým máslem
Foto: archiv Tescoma

Candát je sladkovodní ryba, která má bílé pevné maso vynikající chuti. Připravte ho jednoduše, aby právě ta chuť měla šanci vyniknout. Zajímavá je kombinace s tradičním houbovým kubou a voňavým bylinkovým máslem.

Vyzkoušejte tento báječný pokrm uvařit podle videoreceptu:

Suroviny
očištěné filety candáta 4 ks (120 g na porci)
olivový olej 1 lžíce
máslo 1 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř
Kuba:
kroupy 300 g
česnek 2 stroužky
máslo 3 lžíce
drcený kmín
sůl a čerstvě namletý pepř
majoránka
Majoránkové máslo:
máslo 150 g
čerstvá majoránka 2 lžíce
Postup
1

Sušené houby namočte na několik hodin do studené vody, pak je uvařte doměkka a sceďte.

2

Do změklého másla dejte jemně nasekanou majoránku, promíchejte, zabalte do ruličky do potravinové fólie a dejte do ledničky vychladit.

3

Kroupy zalijte studenou vodou ochucenou kmínem a solí a uvařte doměkka.

4

Uvařené kroupy sceďte a vložte do kastrolu se scezenými houbami a kouskem másla, ochuťte česnekem utřeným se solí, kmínem a majoránkou a vše promíchejte.

5

Candáta osolte, opepřete a pečte po obou stranách na rozehřátém oleji, nejdříve kůží dolů, přibližně 10 minut. Poté přidejte lžíci másla a nechte jej rozpustit.

6

Na talíř naaranžujte houbového kubu a candáta, kterého opepřete, osolte a ozdobte kolečkem bylinkového másla, které před podáváním nechte rozpustit. Jídlo ozdobte čerstvě sekanými bylinkami.

Filé z candát a houbový kuba s majoránkovým máslem  Foto: Pro perfektní přípravu tohoto báječného jídla můžete využít kvalitní kuchyňské náčiní Tecoma. Hodit se vám bude například mlýnek na sůl, kráječ bylinek, formičky pro tvarování pokrmu, ale i kvalitní pánev.

Článek

Soutěž s Tescomou o 3 poukazy v hodnotě 3000 Kč  Foto:

Soutěžte s Tescomou o 3x nákup v hodnotě 3000 Kč

TESCOMA fandí domácím potravinám z poctivých ingrediencí bez přidaných stabilizátorů, barviv a konzervantů. Trend výroby domácích potravin s nadšením uvítají všichni,...

Uložit

Videa

reklama

reklama