Fíky v karamelové omáčce s levandulí

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Fíky v karamelové omáčce s levandulí  Foto:
Fíky v karamelové omáčce s levandulí
Foto: Výpečky.com

Rádi bychom těmto fíkům udělali tu nejlepší reklamu. Jednoduše, nejlepší dezert na světě! :) Chutnají trochu jako štrúdl, ale bez těsta. Levandulové kvítky s medem se báječně doplňují. Určitě zkuste!

Suroviny
čerstvé fíky 5 ks
máslo 2 vrchovaté lžíce
med 4 lžíce
špetka skořice
šťáva z limetky a citronu dohromady 1 lžíce
levandulové květy na posypání
Postup
1

V pánvi rozpusťte máslo, přidejte med a nasypte do směsi skořici. Máslo s medem míchejte, až se z něho začne dělat karamel (asi po 2 minutách, není třeba dlouho).

2

Mezitím si fíky nakrojte do křížku a postupně je vkládejte křížkem do karamelu. Pomocí lžíce fíky přelévejte karamelem, to aby se skvělá omáčka dostala po celém povrchu. Asi po jedné minutě vaření vyndejte fíky z karamelové omáčky.

3

Omáčku zakápněte limetkou a citronem a znovu ji svařte. Na závěr fíky polijte hotovou omáčkou a posypejte levandulí.

Fíky v karamelové omáčce s levandulí  Foto: Výpečky.com

Fíky v karamelové omáčce s levandulí , Foto: Výpečky.com

 

 Výpečky.com, Foto: Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

 

Videa

reklama

reklama