Fettuccine s lososem a chřestem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Fettuccine s lososem a chřestem Foto:
Fettuccine s lososem a chřestem
Foto: profimedia.cz

Fettuccine s krémovou omáčkou, chřestem a především s kousky pečeného lososa. Neodolatelná kombinace!

Suroviny
čerstvý filet lososa 450 g
fettuccine 350 g
chřest, bez dřevnatých konců a rozpůlený 10 ks
šťáva z dvou velkých citronů
philadelphia light 150 ml
černý pepř
čerstvá rukola
Postup
1

Předehřejte troubu na 190 °C. Filety lososa zabalte do alobalu a pečte na plechu v troubě asi 30 minut.

2

Vyndejte, nechejte 10 minut zchladnout, poté odstraňte z filetů kůži a maso natrhejte na větší kusy. Dejte stranou.

3

Mezitím v lehce osolené vodě uvařte fettuccine podle návodu, na skus. Slijte a dejte stranou.

4

Chřest povařte asi 5 minut, poté sceďte.

5

Ve velké pánvi smíchejte citronovou šťávu, crème fraîche a philadelphii. Prohřejte na nízkém plameni asi 1–2 minuty.

6

Přidejte fettuccine, poté vmíchejte chřest a kusy lososa. Promíchejte a dochuťte pepřem.

7

Ihned podávejte ozdobené rukolou.

Fettuccine s lososem a chřestem 2 Foto: Fettuccine s lososem a chřestem; foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama