Fettuccine s krevetami a česnekem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Fettuccine s krevetami a česnekem  Foto:
Fettuccine s krevetami a česnekem
Foto: All

Málokteré jídlo je tak uspokojivé, jako plný talíř kouřící pasty. A pokud zkusíte tuto verzi s hromadou krevet, česnekovým máslem a pikantní rukolou, budou vaše chuťové buňky zaručeně v sedmém nebi :)

Suroviny
těstoviny fettuccine 250 g
středně velké syrové krevety, oloupané 500 g
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
máslo 8 lžic
česnek nasekaný nadrobno 4 stroužky
sušené oregano 1/2 lžičky
drcené chilli vločky 1/2 lžičky
čerstvá rukola 2 hrnky
čerstvě nastrouhaný parmazán 1/4 hrnku
čerstvá hladkolistá petržel, nasekaná 2 lžíce
Postup
1

Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu, tak aby byly al dente, na skus. Sceďte je.

2

Oloupané krevety okořeňte solí a pepřem a dejte prozatím stranou.

3

Ve velké pánvi rozpusťte na středním plameni 2 lžíce másla, přidejte oregano, česnek a chilli a za stálého míchání vše restujte, až se česnek rozvoní, trvá to asi 1–2 minuty.

4

Do pánve přidejte krevety a za občasného míchání je restujte asi 2–3 minuty, až zrůžoví. Krevety vyjměte z pánve a nechte stranou.

5

V pánvi rozpusťte zbývajících 6 lžic másla. Vmíchejte uvařené těstoviny, rukolu a nastrouhaný parmazán. Míchejte asi 2 minuty, až rukola začne vadnout. Poté vmíchejte krevety a ihned podávejte posypané nasekanou petrželí.

Fettuccine s krevetami a česnekem  Foto:

Fettuccine s krevetami a česnekem, foto: DamnDelicious.net

Videa

reklama

reklama

\n