Fettuccine s hříbky

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Fettuccine s hříbky  Foto:
Fettuccine s hříbky
Foto: Thinkfood.cz

Jelikož jsem dostala k testování novou wok pánev značky Green Pan, bylo třeba ji hned zahřát. První zatěžkávací zkouškou byly hříbkové fettuccine a dopadlo to..., více než skvěle :)

Práce s čerstvými houbami vyžaduje rychlost, protože se nedají moc dlouho skladovat. V lednici snadno chytnou plíseň, případně se do nich pustí nějaký zbloudilý červík. Někdo houby po očištění opepří, právě proto, aby se jim plíseň vyhnula. Nejlepší recept na to, aby čerstvé hřiby nezplesnivěly, je však jen jeden: rychle je sníst. Tak nasekejte ty sametové kluky do pánve a zkuste tuhle ultra jednoduchou úpravu.

Suroviny
menší, tvrdší hříbky 12 ks
těstoviny fettuccine 4 klubka
čerstvý rozmarýn 2 snítky
hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
česnek 4 stroužky
šťáva z půlky citronu
sůl
čerstvě namletý pepř
máslo 1 lžíce
Postup
1

Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Fettuccine vařte 10–12 minut, podle toho, zda je máte radši na skus či do měkka.

2

Očištěné celé houby (neoddělujte nohy od hlaviček) nakrájejte na plátky, stejně jako stroužky česneku. Rozpalte pánev s pořádným cákancem olivového oleje a přidejte houby s česnekem, otrhané snítky tymiánu, rozmarýnu a vše restujte asi 5 minut. K orestovaným houbám přidejte lžíci másla a uvařené fettuccine, s douškem vody, ve které se pasta vařila.

3

Těstoviny s houbami prohoďte, zakápněte je citronovou šťávou a olivovým olejem, dosolte, opepřete je čerstvě namletým pepřem a přisypte nasekanou petržel. Stačí již jen naservírovat a štědře postrouhat parmezánem.

Fettuccine s hříbky  Foto: Thinkfood.cz

Fettuccine s hříbky. Foto: Thinkfood.cz


Thinkfood.czKdyž jídlo, tak ThinkFood.cz

ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.

ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.

ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.

 

Videa

reklama

reklama