Fettuccine s česnekovo-parmazánovou omáčkou z jedné pánve

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Fettuccine s česnekovo-parmazánovou omáčkou z jedné pánve  Foto:
Fettuccine s česnekovo-parmazánovou omáčkou z jedné pánve
Foto: All

I těstoviny se dají připravit v pánvi! A jde to velmi jednodušše – prostě je uvaříte dohromady i s úžasně krémovou omáčkou s česnekem a sýrem.

Suroviny
olivový olej 1 lžíce
rozdrcený česnek 4 stroužky
kuřecí vývar 2 hrnky
mléko 1 hrnek
máslo 2 lžíce
suché fettuccine 300 g
sůl
čerstvě namletý černý pepř
čerstvě nastrouhaný parmazán 1/4 hrnku
nasekaná hladkolistá petržel 2 lžíce
Postup
1

V hluboké pánvi rozpalte olivový olej na středním plameni. Přidejte česnek a za stálého míchání restujte, až se rozvoní – trvá to 1–2 minuty.

2

Do pánve přidejte kuřecí vývar, mléko, máslo a těstoviny. Vše dochuťte solí a pepřem.

3

Přiveďte k varu, potom zmírněte oheň a za občasného míchání vařte, dokud nebudou fettuccine uvařené al dente. Trvá to 15–20 minut, podle zvoleného druhu. Poté k těstovinám vmíchejte parmazán. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu mléka.

4

Servírujte horké, ozdobené nasekanou petrželkou.

Linguine s česnekovo-parmazánovou omáčkou z jedné pánve 2 Foto:

Linguine s česnekovo-parmazánovou omáčkou z jedné pánve  Foto:

Fettuccine s česnekovo-parmazánovou omáčkou z jedné pánve, foto: damndelicious.net

Videa

reklama

reklama