Feta marinovaná po řecku

Doba přípravy:
Feta marinovaná po řecku Foto:
Feta marinovaná po řecku
Foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Ideální chuťovka k víkendovému mlsání – ten už se opravdu blíží. Jestli na sobotu večer plánujete posezení s přáteli, naservírujte jim marinovanou fetu!

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Suroviny
feta 400 g
hrubě drcený barevný pepř
česnek 2 stroužky
olivový olej cca 300 ml
čerstvý tymián, rozmarýn, šalvěj a oregano po 2 snítkách od každého
rajčata v oleji 5 ks
hrst černých oliv
K podávání:
ajvar, bílý chléb středomořského typu nebo pita, beraní rohy, černé olivy
Postup
1

Sýr vyndejte na prkénko, zlehka osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek oloupejte a prolisujte do hrnku s olivovým olejem.

2

Bylinky posekejte nahrubo (bez dřevnatých stonků), tak aby stále zůstaly znatelné lístky – vypadá to hezky. Chilli papričky a sušená rajčata také nasekejte nahrubo.

3

Všechny tyto suroviny pak vmíchejte do česnekového oleje. Do sklenice dávejte vždy jednu vrstvu kostek sýra, zalijte ji olejem se všemi přísadami, a takto pokračujte dokud nebude sklenice plná.

4

Kostky sýra by měly být zcela ponořené. Nechte v chladu odležet nejméně dva dny. Podávejte s miskou ajvaru, který krásně doplňuje chuť tohoto jídla, olivami a beraními rohy.

Feta marinovaná po řecku 2 Foto: Feta marinovaná po řecku; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Recept

Marinovaná feta Foto:

Marinovaná feta

Výbornou chuťovku k vínu nebo pivu si jednoduše připravíte doma během chvilky. Marinovaný sýr je i skvělou přísadou do zeleninových salátů.
Videa

reklama

reklama