Fenyklový salát s pomerančem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Fenyklový salát s pomerančem  Foto:
Fenyklový salát s pomerančem
Foto: profimedia.cz

Jemná anýzová chuť fenyklu dokonale ladí se šťavnatým nakyslým pomerančem. Máta salátu dodá navrch dotek svěžesti.

Suroviny
fenyklová bulva 1 ks
krvavý pomeranč 1 ks
čerstvá máta, nakrájená na tenké proužky 1 malá hrst
vločková sůl
Postup
1

Pomeranč oloupejte včetně bílé slupky, rozkrojte na čtvrtiny a ty nařezejte na tenké plátky. Celý fenykl nakrájejte na velmi jemné plátky.

2

Naaranžujte fenykl a krvavý pomeranč na talíř nebo servírovací mísu a posypte mátou. Bohatě přelijte olejem a posypte krystaly soli. Podávejte jako vedlejší chod nebo jako lehký oběd.

Fenyklový salát s pomerančem  Foto:

Fenyklový salát s pomerančem, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama