Fenyklový salát

Doba přípravy:
Fenyklový salát Foto:
Fenyklový salát
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Vynikající salát z fenyklu, který perfektně ozvláštňují asijské chutě!

Článek

Panzanela s pečenými rajčaty Foto:

20 receptů na saláty, které servírujte jako hlavní jídlo

Léto je období, kdy máme přirozeně chuť na lehčí pokrmy plné zeleniny a k večeři si rádi děláme oblíbené saláty. Pokud je ale servírujeme jako hlavní jídlo, měly by kromě...

Suroviny
bulva fenyklu 1 ks
pomeranč 1–2 ks
malá červená cibule 1 ks
jarní cibulka 1 ks
čerstvý koriandr
Zálivka:
voda 5 lžic
rybí omáčka 1 lžíce
limetková šťáva nebo rýžový ocet 1 lžíce
třtinový cukr nebo med 1 lžíce
česnek 1 stroužek
Postup
1

Fenykl rozkrojte napůl a vyřízněte košťál. Poloviny ještě překrojte a vše nakrájejte na co nejtenčí proužky.

2

Pomeranče okrájejte včetně bílé slupky a vykrájejte mezi žebry měsíčky. Jarní cibulku nakrájejte zešikma na proužky a červenou cibuli na jemné kroužky. Vše vložte do misky.

3

Z vody, rybí omáčky, cukru a limetkové šťávy (přidejte i šťávu vymačkanou ze zbytku vykrájeného pomeranče) vymíchejte zálivku a přidejte najemno posekaný česnek včetně chilli papričky (podle chuti).

4

Promíchejte se salátem. Nakonec posypte nasekaným koriandrem a lístky fenyklu.

Fenyklový salát 2 Foto: Fenyklový salát; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

Videa

reklama

reklama