Fazolový salát s tuňákem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Fazolový salát s tuňákem  Foto:
Fazolový salát s tuňákem
Foto: Výpečky.com

Pokud hledáte tip na lehkou večeři, určitě vyzkoušejte tento salát. Je dostatečně sytý a přitom svěží. Hodí se i jako příloha ke grilování. Neopomeňte zajímavý balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou bílý s citronem a pomerančem, který má příjemnou nasládlou chuť a dobře se doplňuje s limetkou.

Podívejte se na návodné video, jak jednoduše připravit avokádo na další vaření:

Suroviny
zralé avokádo 1 ks
vařené bílé fazole (ideálně větší) 300 g
červená cibule 1 ks
šťáva z limetky
hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
olivový olej 3 lžíce
čerstvě namletý pepř
malá chilli paprička 1 ks
balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou bílý s pomerančem a citronem
Postup
1

Den namočené fazole uvařte doměkka a scezené nasypte do mísy.

2

Avokádo překrojte napůl, vyndejte pecku a pomocí lžíce ho vyloupejte ze slupky a nakrájejte na plátky.

3

Do mísy přidejte cibuli nakrájenou na klínky, nasekanou petrželku a nakrájenou chilli papričku. Všechny ingredience hojně pokapejte limetovou šťávou, olivovým olejem, opepřete a dochuťte balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou bílým s pomerančem a citronem, stačí asi tak dvě lžíce. Salát dobře promíchejte.

4

Nakonec sceďte konzervu tuňáka a posypte jím hotový salát.

Fazolový salát s tuňákem  Foto: Výpečky.com

Fazolový salát s tuňákem. Foto: Výpečky.com

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Uložit

Videa

reklama

reklama