Fazolový pekáček s párky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Fazolový pekáček s párky Foto:
Fazolový pekáček s párky
Foto: archiv Gurmet

Večery jsou ještě chladné a tahle dobrota vás jistě zahřeje. A určitě bude chutnat i dětem.

Suroviny
olej 2 lžíce
velká červená cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
malé žampiony 2 hrsti
pivo 1 sklenice
oregano (nebo 1 lžíce sušeného) 2 snítky
bílé fazole 3 plechovky
loupaná rajčata 1 plechovka
párky 8 nožiček
toastový chléb 4 plátky
sůl
Postup
1

Troubu předehřejte na teplotu 200 °C. V kastrolu se silným dnem rozpalte olej. Do něj nasypte na plátky nakrájenou cibuli a restujte 5 minut. Přidejte plátky česneku a po chvíli očištěné, na půlky pokrájené žampiony. Smažte vše alespoň 5 minut.

2

Zalijte pivem, přidejte oregano s bobkovým listem a 10 minut povařte. K žampionům vmíchejte fazole s rajčaty a směs přelijte do pekáče, předem vytřeného olejem. Navrch naskládejte párky a vše posypte rozdrobeným toastovým chlebem.

3

Pečte 20 minut, dokud chleba i párky nezezlátnou. Podávejte horké.

4

Prima tip: Párečky zvolte podle vaší libosti a před pečením je nařežte. S fazolemi si skvěle rozumí i pikantní klobása.

Fazolový pekáček s párky Foto: archiv Gurmet

Fazolový pekáček s párky. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama