Fazolové burgery

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Fazolové burgery  Foto:
Fazolové burgery
Foto: Rychlé večeře - Burgery

Konzerva fazolí by neměla chybět v žádné domácnosti, protože z ní rychle vyrobíte jídlo bohaté na bílkoviny. Tyto burgery si více vychutnáte, když jsou placky před smažením vychlazené. Připravte si je proto dopředu.

Místo rajčat můžete použít guacamole. Burgery podávejte se salátem s grilovanou kukuřicí a balkánským sýrem.

Článek

Vyzkoušejte recepty na nejlepší burgery Foto:

Vyzkoušejte recepty na nejlepší burgery

V posledních letech obliba hamburgerů v Čechách výrazně roste. Zapomeňte ovšem na fastfoodové prefabrikáty! Pokud na to půjdete pěkně od základů, použijete kvalitní maso,...
Suroviny
černé nebo červené fazole 1 konzerva (470 g)
oválná rajčata 5 ks
česnek 6 stroužků
olivový olej 2,5 lžíce
menší cibule 1 ks
panko strouhanka 45 g
velké vejce 1 ks
římský kmín 1 lžička
polotvrdý sýr 4 plátky
lístky čerstvé bazalky 4 ks
menší ciabatty 4 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Fazole slijte, propláchněte a nechte okapat. Rajčata rozpulte, zbavte semínek a nakrájejte nadrobno do mísy. Česnek oloupejte a polovinu prolisujte k rajčatům. Přilijte polovinu olivového oleje, osolte, opepřete, promíchejte a nechte odpočinout při pokojové teplotě.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Fazole rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo vidličkou nahrubo. Přisypte strouhanku a cibuli, prolisujte zbylý česnek, přidejte vejce a kmín, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Rozdělte na čtyři stejné části a z každé vytvarujte stejně velkou placku. Vyskládejte je na talíř, zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice na 30 minut nebo přes noc.

3

V grilu na dřevěné uhlí rozdělejte středně velký oheň nebo pusťte plynový gril na střední teplotu. Placky potřete olejem a opékejte je z každé strany zhruba 4 minuty, až začnou tmavnout. Na poslední dvě minuty je posypte sýrem, zakryjte poklopem a nechte sýr rozpustit. Ciabatty podélně rozřízněte a řeznou stranou položte na 2 minuty na gril, aby zezlátly.

4

Rajčata promíchejte s bazalkou. Na spodní část housky položte fazolovou placku, přidejte rajčata, přiklopte druhou část housky a ihned podávejte.

Fazolové burgery  Foto: Fazolové burgery; foto: Rychlé večeře – Burgery

Rychlé večeře - Burgery Foto:

Rychlé večeře: Burgery

KATE MCMILLAN

Kdo by si rád nedal burger k večeři nebo o víkendovém grilování? Patříte-li také k milovníkům této skládané pochoutky, okouzlí vás knížka plná originálních burgerů inspirovaných kuchyněmi z celého světa.

Více než 50 receptů na burgery, omáčky, saláty a bulky je roztříděno podle druhu masa a autorka samozřejmě myslí i na vegetariány. Srozumitelné a zajímavé recepty vás překvapí neotřelými kombinacemi chutí, rychlou přípravou a krásnými fotkami. Co si dáte k večeři, si začnete vybírat už v knihkupectví.

Vydalo nakladatelství Omega.

Videa

reklama

reklama