Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty  Foto:
Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty
Foto: Od pondělí do pátku 2

Pokud už přemýšlíte o silvestrovském pohoštění, zkuste do svých plánů zahrnout i tuto pomazánku. Je vážně skvělá a tradiční výběr určitě příjemně obohatí. A během roku ji můžete servírovat třeba jako studenou večeři.

Suroviny
konzervované bílé fazole 1 plechovka (400 g)
jarní cibulka 4 ks
česnek 1 stroužek
sušená rajčata 80 g
hladkolistá petržel
žervé 200 g
sůl
čerstvě namletý pepř
olivový olej 2 lžíce
tmavé pečivo
Postup
1

Fazole slijte a propláchněte. Nechte je okapat a poté je vidličkou v misce rozmačkejte.

2

Přisypte nasekanou cibulku a česnek, nadrobno nakrájená sušená rajčata a petržel.

3

Utřete s žervé, dochuťte solí, pepřem a olejem. Podávejte s pečivem.

4

Prima tip: Pomazánku můžete připravit i ze sterilované cizrny. Petrželku pak zkuste zaměnit za čerstvé lístky koriandru.

Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty  Foto:

Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty; foto: Od pondělí do pátku 2

Od pondělí do pátku 2 Foto:

Od pondělí do pátku 2

Jana Vašáková

Autorkou knihy Od pondělí do pátku 2 je Jana Vašáková, šéfredaktorka kulinárního časopisu.

V pokračování úspěšného prvního dílu se autorka opět věnuje oblíbeným receptům z masa a ryb, tipům na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všech 65 receptů je připravených ze sezónních a na našem trhu běžně dostupných surovin.

Pokud hledáte inspiraci pro každodenní domácí vaření, zde najdete tipy na rychlé večeře, které zvládnete uvařit do 30 minut.

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta.

Videa

reklama

reklama