Fazole s opečenou zeleninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Fazole s opečenou zeleninou Foto:
Fazole s opečenou zeleninou
Foto: isifa.com

Chladnějším dnům je důležité přizpůsobit i jídelníček. Pečená zelenina a luštěniny jsou ideální strava do těchto sychravých dnů - zasytí, zahřeje a přitom to není zátěž pro žaludek.

Suroviny
máslo 30 g
cibule 1 ks
máslová dýně, oloupaná 500 g
mini patizony
cuketa 1 ks
bulgur nebo kuskus při podávání
bílé fazole nebo cizrna 1 plechovka
čerstvá bazalka na ozdobení
Postup
1

Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olej a orestujte na plátky nakrájenou cibuli, aby byla tak napůl uvařená. Přidejte dýni a tymián a opékejte asi 5 minut, dokud nebude dýně skoro uvařená. Přidejte cuketu nakrájenou na kostičky a patizony nakrájené na plátky a opékejte dalších 3-5 minut, až budou uvařené. Dejte stranou.

2

Uvařte bulgur nebo kuskus, podle návodu na obalu. Fazole přidejte 3 minuty před koncem vaření, aby se prohřály. Vmíchejte zeleninu do bulguru nebo kuskusu, a podávejte ozdobené bazalkou.

Fazole s opečenou zeleninou Foto:

Fazole s opečenou zeleninou, foto: isifa.com

Sezona dýně je v plném proudu. Další neotřelé recepty z dýně najdete v novém časopise Prima FRESH, který vychází 12. listopadu! 

 

Článek

Časopis Prima FRESH  Foto:

PŘEKVAPENÍ! Vydáváme časopis Prima FRESH

Kulinární web Prima Fresh spatřil světlo světa před rokem a půl a za tu dobu už si získal své stálé čtenáře. Proto jsme se rozhodli nadělit jim i sobě první letošní...
Videa

reklama

reklama