Fazolačka pro chlapy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Fazolačka pro chlapy Foto:
Fazolačka pro chlapy
Foto: Karolína domácí kuchařka

Tak tomuhle se říká pořádná fazolačka! Pořádně hustá, takže zasytí, a pikantní klobása jí dodá pořádný šmrnc. Nechte se inspirovat Karolínou Kamberskou a vyzkoušejte ji také.

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
suché bílé fazole 400 g
přední hovězí 300–400 g
celý pepř 5 kuliček
majoránka nebo tymián 2 snítky
menší celer 1/2 ks
mrkev 2 ks
sůl
sádlo 1 lžíce
cibule 2 ks
česnek 4 stroužky
ostřejší klobása 2 ks
sladká paprika 2 lžičky
pálivá paprika nebo chilli 1 špetka
čerstvá majoránka na ozdobu
Postup
1

Fazole namočte přes noc do velkého hrnce se studenou vodou, aby nabobtnaly. Druhý den vodu slijte, fazole propláchněte v cedníku, zalijte 1,5–2 l čisté vody, přidejte maso, pepř, bobkové listy, a vařte společně, dokud nebudou maso i fazole měkké, trvá to asi hodinu a půl.

2

Zhruba po hodině vaření přidejte nakrájenou zeleninu – petržel, celer, mrkev mírně opečenou na másle. Před dovařením si vedle na pánvi rozpusťte sádlo, dejte na něj zesklovatět cibuli a česnek, když jsou průsvitné, přidejte klobásu a několik minut ji opékejte. Pak stáhněte z ohně, přisypejte sladkou i pálivou papriku, zamíchejte, vraťte na oheň a už jen minutku opečte (tím se paprika nespálí, ale rozvoní). Když jsou maso i fazole měkké, vmíchejte do polévky obsah pánve a nechte už jen přejít varem.

3

Nakonec vmíchejte většinu odrhnuté majoránky (pár lístků si nechte na povrch na ozdobení). Už nevařte, jen nechte chvíli odstát aby se chutě propojily. Nejlépe chutná druhý den – pokud nějaká zbyde.

Videa

reklama

reklama