Farfalle s cizrnou a brokolicí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Farfalle s cizrnou a brokolicí Foto:
Farfalle s cizrnou a brokolicí
Foto: isifa.com

Máte chuť na něco lehkého, výživného, zdravého a skvělého? Pak je tento recept pro vás jako stvořený. Těstovinám s brokolicí a cizrnou dodají ten správný šmrnc ančovičky.

Suroviny
olivový olej 3 lžíce
rozmarýn 4 snítky
česnek 2 stroužky
ančovičky 4 ks
římský kmín 1 lžíce
plechovka cizrny 400 g
farfalle nebo orecchiette 180 g
brokolice 160 g
parmazán 30 g
Postup
1

Na pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Přidejte rozmarýn a opatrně restujte 2–3 minuty, až bude úplně křehký. Rozmarýn vyndejte a dejte stranou.

2

Do pánve dejte rozdrcený česnek a opékejte 1 minutu, potom přidejte nasekané ančovičky, kmín a cizrnu. Opatrně opékejte 6–7 minut, občas promíchejte, dokud nebude cizrna křehká.

3

Do hrnce s vroucí vodou dejte na 10 minut vařit těstoviny, po 8 minutách přidejte brokolici. Vařte, dokud těstoviny nebudou al dente, celkem maximálně 12 minut. Přeceďte vše nad mísou, abyste zachovali tekutinu z vaření.

4

Těstoviny a brokolici vraťte do hrnce, přidejte 4 lžíce vody z vaření, parmazán, trochu křehkého rozmarýnu, ochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte.

5

Bohatě pokapejte olivovým olejem, posypte nastrouhaným parmazánem a podávejte.

Videa

reklama

reklama