Farfalle s bazalkovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Farfalle s bazalkovou omáčkou Foto:
Farfalle s bazalkovou omáčkou
Foto: Thinkstock

Lehounká jogurtová omáčka ovoněná bazalkou a petrželí, s chuťově výrazným základem ze šalotky, česneku a citronu, je osvěžující pokrm ideální pro horké dny.

Suroviny
farfalle 400 g
olivový olej 1 lžíce
cibule šalotka 3 střední
česnek 2 stroužky
kůra a šťáva z jednoho citronu
přírodní řecký jogurt 250 ml
čerstvá bazalka 4 lžíce nasekané
hladkolistá petržel 4 lžíce nasekané
sůl
pepř čerstvě mletý
Postup
1

Ve velkém hrnci uveďtte do varu osolenou vodu, v níz uvařte farfalle asi 10 minut al dente.

2

Mezitím na středním žáru ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej, na kterém smažte cibuli a česnek 3–4 minuty doměkka. Zalijte citronovou šťávou a asi 2 minuty povařte, aby se tekutina úplně vyvařila. Odstavte z plotny a do cibule vmíchejte jogurt, strouhanou citronovou kůru a nadrobno nasekanou bazalku a petržel. Dochuťte solí a pepřem. Vařené těstoviny sceďte, vyklopte do pánve, promíchejte s omáčkou a ihned servírujte.

Tento recept je převzatý z oblíbené knížky od Mireille Guiliano: Francouzky netloustnou - kuchařka. Pokud se o tomto světovém bestselleru chcete dozvědět víc, přečtěte si článek:

Článek

Proč Francouzky netloustnou?

Kniha Francouzky netloustnou – kuchařka (nakladatelství Ikar, 2011) je souborem rad, zkušeností a návodů proložených recepty. Nečekejte knihu o hubnutí, která vás bude ...
Videa

reklama

reklama