Falafel z červené řepy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Falafel z červené řepy  Foto:
Falafel z červené řepy
Foto: S vášní pro jídlo

Tradičně se i kvůli textuře používá cizrna, která se nechá přes noc nabobtnat a pak už se jen mixuje a dochucuje. Tato varianta je zimní, nádherně karmínově rudá a chuťově svůdná právě díky červené řepě. Na přípravu nenáročná verze falafelu, která je místo smažení pečená v troubě.

Suroviny
suchá cizrna, namočená přes noc 100 g
červená řepa 150 g
malá cibule 1 ks
mletý římský kmín 1/2 lžičky
sůl
vejce 1 ks
mouka 4 vrchovaté lžíce
Postup
1

Přes noc namočenou a následně slitou cizrnu přesuňte do sekáčku, kam přidejte i na kousky nakrájenou oloupanou řepu, nadrcený římský kmín a cibuli. Vše nasekejte najemno, jak to jen jde.

2

Do cizrnovo-řepné směsi vmíchejte vejce, sůl a mouku, aby vznikla poměrně kompaktní hmota, ze které se dají tvarovat kuličky.

3

Vytvarujte kuličky o velikosti pingpongového míčku, které rozložte na plech s pečicím papírem a jemně je pokapejte olejem. Falafely pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20–30 minut.

4

Falafel servírujte na pita chlebu se salátem a jarní cibulkou se zálivkou z bílého jogurtu a česneku.

Falafel z červené řepy  Foto:

Falafel z červené řepy, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto:

S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

 

Videa

reklama

reklama