Earl Grey sušenky s lemon curd

Doba přípravy:
Earl Grey sušenky s lemon curd  Foto:
Earl Grey sušenky s lemon curd
Foto: Výpečky.com

Vynikajicí máslové sušenky získají svěží švih díky citronovému krému. Ten můžete využít i jako náplň do palačinek nebo si ho namazat na toust.

Suroviny
Sušenky:
máslo 200 g
nastrouhaná citronová kůra 1/2 lžičky
čaj Earl Grey 1 lžička
Lemon curd:
nastrouhaná kůra ze dvou citronů
vejce 4 ks
máslo 125 g
Postup
1

Mouku smíchejte s cukrem, přisypte podrcený černý čaj, přidejte máslo a citronovou kůru. Všechny přísady řádně promíchejte a vytvořte vláčné těsto. Těsto odložte na noc do lednice. Mezitím si připravte krém lemon curd (recept naleznete níže).

2

Druhý den těsto rozválejte na tenký plát a pomocí vykrajovátek (případně i razítka) tvořte sušenky, které upečte při 160 °C dozlatova. Po vychladnutí sušenky potřete hotovým krémem a spojte.

3

Lemon curd: Ze dvou citronů nastrouhejte kůru a ze všech citronů vymačkejte šťávu. Trochu dužiny nevadí, ale pecičky vylovte. Šťávu naliljte do rendlíčku, přidejte cukr a máslo. Pozvolna krém vařte za stálého míchání. Poté rozkvedlejte čtyři vajíčka a pomalu je vlévejte do citronového rozvaru (pozor na teplotu, aby se vajíčka nezdrcla). Krém nechte chvilku vychladnout. Znovu dejte krém na plotnu a opatrně vařte za stálého míchání asi 10 minut. Je potřeba na velmi mírném ohni nechat probublávat a stále míchat a míchat!

Earl Grey sušenky s lemon curd  Foto:

Earl Grey sušenky s lemon curd, foto: Tereza Beránková / Výpečky.com

Výpečky.com, Foto:

Ochutnejte Výpečky!

Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama