Dýňový quiche s tymiánem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Dýňový quiche s tymiánem Foto:
Dýňový quiche s tymiánem
Foto: isifa.com

Dokud jsou dýně ještě k mání, dopřejte si tento výtečný slaný koláč s chutí podzimu. Dýně, sušená rajčata a tymián společně tvoří neodolatelnou kombinaci.

Suroviny
pšeničná mouka 100 g
máslo 40 g
sůl
trochu oleje
dýně 300 g
sušená rajčata v oleji 4 ks
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
trochu tymiánu
dýňová semínka 1 lžička
Postup
1

Smícháme mouku a ¼ lžičky soli spolu s máslem, žloutkem a lžící studené vody a uhněteme těsto. Dvě malé (prům. 12 cm) formy potřeme olejem a vyložíme do nich těsto. Necháme odstát v chladnu.

2

Dýni nakrájíme na kostky (pokud použijeme dýní Hokaido, nemusíme ji loupat, ostatní druhy ano), rajčata necháme odkapat, 1 lžičku oleje si ponecháme. Rajčata nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a s tymiánem podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme dýni a rajčata, podusíme společně asi 10 minut a ochutíme.

3

Dýni rozprostřeme na těsto, posypeme dýňovými semínky a pečeme asi 20–25 minut při teplotě 175 °C do zlatohněda.

Dýňový quiche s tymiánem Foto: isifa.com

Dýňový quiche s tymiánem. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama