Dýňovo-hruškové máslo s rozpečeným camembertem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Dýňovo-hruškové máslo s rozpečeným camembertem Foto:
Dýňovo-hruškové máslo s rozpečeným camembertem
Foto: Miluji svůj život

Máte doma dýně, ale už nevíte, jak je zužitkovat? Dýňová polévka je jasná volba, na tu nedáme dopustit, ale co třeba zkusit něco nového? Toto dýňovo-hruškové máslo nás totiž hodně baví! ;)

Recept

Mandlové máslo Foto:

Mandlové máslo

Člověk by si myslel, že na přípravu mandlového másla bude potřeba i další ingredience, ne jen samotné mandle. Opak je pravdou: stačí mixovat dostatečně dlouho a máslo je...
Suroviny
dýně Hokkaido, rozkrojené a zbavené semen 700 g
sladší hrušky 350 g
sůl
jablečný cider 300 ml
šťáva z 1/2 citrónu
mletá skořice 1 lžička
špetka muškátového oříšku
Zkaramelizovaná semínka:
dýňová semínka 60 g
třtinový cukr 2 lžíce
špetka soli
máslo 20 g
Camembert:
kvalitní francouzský camembert 500 g (2x250 g)
Postup
1

Troubu rozehřejte na 180 °C.

2

Dýni nakrájejte na plátky a dejte ji do zapékací mísy. Posolte a bohatě zakápněte olivovým olejem. Radši více než méně.

3

Zapékací mísu s dýní dejte do trouby a pečte 45 minut. Hrušky omyjte, zbavte slupky a jádřince a nakrájejte je na kousky. Dejte do menšího hrnce, zalijte ciderem a na mírném stupni povařte 30 minut.

4

Když jsou hrušky povařené a dýně upečená, obojí přendejte do mixéru, přidejte ostatní ingredience (citrónovou šťávu, skořici, muškátový oříšek) a dle chuti sůl a vše rozmixujte dohladka na „máslo“. Máslo uchovávejte v uzavřené sklenici či misce maximálně 3 dny.

5

Zkaramelizovaná semínka: Dýňová semínka vhoďte do rozehřáté pánve a chvilku je pražte na sucho. Poté přidejte cukr, sůl a když se cukr začne rozpouštět, přidejte do pánve máslo.

6

Za občasného míchání nechte semínka zkaramelizovat a obalit karamelem a poté odstavte z plotny.

7

Zapečený camembert: Camemberty rozkrojte na čtvrtiny. Do kulatých zapékacích mističek dejte vždy dva kousky camembertu a mističky se sýrem dejte do trouby, která je rozehřátá na 200 °C.

8

Po 5–10 minutách, kdy je camembert rozpuštěný, mističky vyndejte a podávejte s pečivem, dýňovo-hruškovým máslem a zkaramelizovanými dýňovými semínky.

Dýňovo-hruškové máslo s rozpečeným camembertem 2 Foto: Dýňovo-hruškové máslo s rozpečeným camembertem; foto: Miluji svůj život 

Miluji svůj život...

Miluji svůj život Foto:

Blog Miluji svůj život je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o těhotenství a nadcházejícím mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)

Článek

Nové pomazánky do sbírky  Foto:

Hledáte tip na rychlou večeři? Vyzkoušejte 4 nové nevšední pomazánky

Výraz pomazánka zahrnuje velice širokou jídelní kategorii. Jsou nesmírně mnohotvárné a jejich permutace jsou přímo nekonečné. Zvládne je každý, připravené jsou vmžiku a...
Videa

reklama

reklama