Dýňové muffiny

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–9 ks
Dýňové muffiny Foto:
Dýňové muffiny
Foto: Kitchen and the City

Bez dýňových muffinů by to nebyl ten správný podzim! Pokud vám z Halloweenu zbyly nějaké dýně, máte výběr chuťovky jasný.

Suroviny
pečená dýně Hokkaido 350 g
vejce 3 ks
podmáslí 130 ml
změklé máslo 120 g
olej 60 ml
hnědý cukr 150 g
prášek do pečiva 1 lžička
soda 1/2 lžičky sody
sůl špetka
skořice 1 lžička
krém:
máslo 1 lžíce
hnědý cukr 2 lžíce
upečená dýně 150 g
čerstvý sýr Philadelphia 125 g
máslo 100 g
Postup
1

Máslo ušlehejte. Přidejte rozmixovanou dýni i se slupkou a promíchejte s "tekutými" surovinami.

2

V druhé misce smíchejte suché suroviny a vmíchejte do mokré směsi.

3

Naplňte košíčky na muffiny do dvou třetin a pečte na 180 °C přibližně 20 minut. Dejte vychladit na mřížku.

4

Příprava krému: Na pánvi rozpusťte lžíci másla, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Stáhněte plamen a přidejte dýni, nechte chvíli podusit a dejte vychladit.

5

Mezitím vyšlehejte máslo do pěny, přidejte sýr a vychladlou dýni a prošlehejte dohromady.

Dýňové muffiny 2 Foto:

Dýňové muffiny 3 Foto:

Dýňové muffiny; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, rádaexperimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama