Dýňové kari s lilkem a zázvorem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Dýňové kari s lilkem a zázvorem  Foto:
Dýňové kari s lilkem a zázvorem
Foto: Cooking with Šůša / Kitchen Aid

Dýňové kari vás v chladných dnech pěkně zahřeje a díky zázvoru získá příjemně štiplavou chuť.

Suroviny
malá dýně Hokkaido 1 ks
menší lilek 1 ks
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
konzervovaná krájená rajčata 1 plechovka
čerstvý zázvor 4cm kousek
kokosové mléko 1 plechovka
arašídové máslo 1 lžíce
kari 2 lžičky
šťáva z 1/2 limety
nesolené arašídy 1 hrst
čerstvá šalvěj
sůl a čerstvě namletý pepř
jasmínová rýže jako příloha
Postup
1

Dýni rozřízněte napůl a vydlabejte semínka. Nakrájejte na menší kousky a naskládejte je vedle sebe do keramického pekáče.

2

Dýni pokapejte olivovým olejem, rozprostřete lístky šalvěje, posypejte hrubozrnnou solí a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut. Jakmile je dýně upečená, vhoďte ji do mixéru nebo food processoru a i se šalvějí ji rozmixujte na hladké pyré.

3

V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a restujte cca 3 minuty. Přidejte na kostičky nakrájený lilek a restujte dalších 5 minut.

4

K lilku vmíchejte nakrájená rajčata, kokosové mléko, dýňové pyré, arašídové máslo a kari. Všechny ingredience pořádně promíchejte a pod pokličkou nechte probublávat cca 15 minut. Do kari nakonec vmíchejte arašídy a ochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.

5

Podávejte s jasmínovou rýží.

Dýňové kari s lilkem a zázvorem  Foto: Dýňové kari s lilkem a zázvorem , Foto: Cooking with Šůša / Kitchen Aid

Hledáte další inspiraci, co podniknout s dýněmi?

Videa

reklama

reklama