Dýňové hokkaido burgery

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Dýňové hokkaido burgery  Foto:
Dýňové hokkaido burgery
Foto: S vášní pro jídlo

K podzimu neoddělitelně patří dýně, tak proč je nedostat i do oblíbených burgerů? Tohle je varianta, která dýni opravdu sluší a je překvapivě dost sytá, tak si burgery z dýně zkuste připravit, na maso si ani nevzpomenete.

Suroviny
dýně Hokkaido 400 g
česnek 5 stroužků
trochu oleje
sušené rajče v oleji 2 poloviny
pár lístků čerstvé bazalky
strouhaný parmazán 30 g
vejce 1 ks
sůl
rukola
housky na burgery
Postup
1

Dýni je třeba nejprve předpéct. Na plech vyložte plátky dýně a stroužky česneku, vše pokapejte olejem a dejte péct do trouby na 200 °C dozlatova.

2

Upečenou a zchladlou dýni vidličkou rozmačkejte na kaši a česnek dejte zatím stranou. Do mísy k dýni přidejte nakrájená sušená rajčata, nasekanou bazalku, parmazán a vejce. Přidejte trochu soli a dosypejte strouhankou tak, aby se daly vytvarovat karbanátky, které se nelepí.

3

Dýňové burgery pak nechte v lednici ztuhnout a na troše oleje je opečte z obou stran dozlatova.

4

Na omáčku promíchejte zakysanou smetanu s vyloupanými upečenými stroužky česneku a trochou soli.

5

Burgery naložte do rozkrojených a na řezu opečených housek, zakápněte je omáčkou a navrch navršte rukolu.

Dýňové hokkaido burgery  Foto:

Dýňové hokkaido burgery, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama