Dýňové bábovičky

Doba přípravy:
Dýňové bábovičky  Foto:
Dýňové bábovičky
Foto: Kitchen and the City

Tento recept na dýňové bábovičky je nejen výborný a velmi rychlý, ale také univerzální. Pokud nemáte formy na malé bábovičky, použijte velkou formu nebo těsto nalijte na plech a upečte jako buchtu, kterou nakonec potřete krémem ze sýru Philadelphia.

Suroviny
Těsto:
cukr krupice 1 hrnek
soda 1 lžička
mletá skořice 2 lžičky
špetka soli
rozšlehaná vejce 4 ks
olej 1 hrnek
nastrouhaná dužina z dýně 1 hrnek
Krém:
krémový sýr Philadelphia 1 balení
změklé máslo 100 g
vanilkový extrakt 1 lžička
Postup
1

Smíchejte v míse suché ingredience, přidejte mokré s nastrouhanou dýní a pečlivě vymíchejte dohromady.

2

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 40–50 minut. Zkuste test špejlí, jakmile bude špejle po vytažení z těsta suchá, je buchta upečená. Pokud pečete bábovičky v malých formách, délka pečení se zkrátí – hlídejte!

3

Na krém vyšlehejte máslo s cukrem do pěny a postupně vmíchejte sýr a vanilkový extrakt. Vychladlou buchtu potřete krémem.

Dýňové bábovičky  Foto:

Dýňové bábovičky, foto: Kitchen and the City

 

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama