Dýňová polévka s chorizo klobáskou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Dýňová polévka s chorizo klobáskou Foto:
Dýňová polévka s chorizo klobáskou
Foto: isifa.com

Tahle polévka vás rozhodně zahřeje i zasytí. Chuť jemné dýně rozbíjí chorizo klobása – a uzená paprika jí dodá nakonec ten pravý šmrnc.

Suroviny
chorizo klobása + 75 g na ozdobení 150 g
cibule 2 ks
mletá uzená paprika 1 lžíce
dýňová dužina 1 kg
kuřecí nebo zeleninový vývar 900 ml
Postup
1

Ve velkém hrnci rozehřejte kostičky klobásy, až začne vytékat tuk. Přidejte najemno nasekanou cibuli a restujte asi 5 minut na střední teplotě, dokud nebude měkká. Vmíchejte uzenou papriku a dobře míchejte, aby se vše spojilo. Potom přidejte dýni a vývar, přiveďte do varu, pak snižte teplotu, přikryjte pokličkou a vařte 30–40 minut nebo dokud nebude dýně měkká.

2

Sundejte hrnec z plotny a polévku rozmixujte dohladka – buďto v mixéru, nebo tyčovým mixérem. Ochuťte solí a namletým černým pepřem.

3

Před podáváním opečte na pánvi klobásu, kterou jste si nechali na ozdobení, dokud z ní nebude vytékat tuk. Naběračkou rozdělte polévku do hrnků nebo servírovacích misek, povrch posypte osmaženou klobáskou, pokapejte trochou vypečeného oleje, posypte trochou namletého pepře a podávejte.

Videa

reklama

reklama