Dýně s javorovým sirupem a fetou

Doba přípravy:
Počet porcí: 3–6
Dýně s javorovým sirupem a fetou Foto:
Dýně s javorovým sirupem a fetou
Foto: All

Dýně se sýrem, navíc pečená s javorovým sirupem. Pro někoho nezvyklá kombinace, ale věřte, že si toto jídlo dáte rádi jako přílohu i jen jako podzimní salát!

Suroviny
dýně (Hokkaido nebo máslová) 1 kg
červená cibule, oloupaná a nakrájená na klínky 2 ks
vlašské ořechy nasekané nahrubo 1/4 hrnku
javorový sirup 3 lžíce
olivový olej 3 lžíce
sušené chilli šupinky 1 lžíce
sůl 1/2 lžičky
černý pepř
Na ozdobu:
sýr feta 1/4 hrnku
čerstvá chilli paprička nakrájená najemno
najemno nasekaná petrželka
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C.

Dýni oloupejte, rozpulte a vydlabejte z ní semínka (pokud použijete dýni Hokkaido, loupat ji nemusíte). Nakrájejte ji na větší kostky velké asi 2,5 cm. Semínka z dýně propláchněte vodou.

2

Kostky dýně, semínka, cibuli a ořechy vyskládejte na plech. Polijte olivovým olejem, javorovým sirupem a promíchejte, aby se všechno rovnoměrně obalilo.

3

Posypejte sušeným chilli, solí a pepřem. Pečte v troubě asi 25 minut (dokud není dýně propečená a dohněda). Po prvních 15 minutách dýni obraťte.

4

Vyndejte z trouby, posypte rozdrobenou fetou a dozdobte čerstvým chilli a petrželkou.

Dýně s javorovým sirupem a fetou 2 Foto:

Dýně s javorovým sirupem a fetou; foto: recipetineats.com

Videa

reklama

reklama