Dvoubarevný moučník s tvarohovým krémem

Doba přípravy:
Dvoubarevný moučník s tvarohovým krémem Foto:
Dvoubarevný moučník s tvarohovým krémem
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Tento moučník je sázkou na jistotu – povede se určitě každému, není k němu potřeba váha a chuťově je více než uspokojivý! ;)

Článek

Tvarohový dort Míša  Foto:

20 báječných moučníků s tvarohem

Lásku k tvarohovým dezertům většinou máme už od dětství... Rybízový koláč s tvarohem, buchty a koláče, jahodové knedlíky nebo oblíbené Míša řezy... Dopřejte si...
Suroviny
vejce 2 ks
cukr krupice 1 hrnek (300 ml)
olej 1/2 hrnku
prášek do pečiva 1 ks
vanilínový cukr 1 ks
mléko 1 hrnek
kakao 2 lžíce
Krém:
mléko 500 ml
vanilkový pudink 2 ks
cukr 2–3 lžíce
měkký tvaroh 2 ks
rum 1–2 lžíce
máslo 125 g (polovina)
Postup
1

Těsto je velmi jednoduché. Všechny uvedené suroviny kromě kakaa důkladně promíchejte v hladkou hmotu a polovinu vylijte na vyšší plech vyložený pečicím papírem.

2

Do druhé poloviny vsypte přes sítko kakao, rozmíchejte a nalijte světlé těsto. Můžete trochu promíchat. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 15–20 minut. Upečení zkuste špejlí a nechte dobře vychladnout.

3

V kastrůlku se studeným mlékem rozmíchejte pudinkové prášky s cukrem a zahřejte. Chvilku vařte, neustále míchejte, aby se nevytvořily hrudky. Jakmile je pudink dostatečně hustý, odstavte ze zdroje tepla, vmíchejte ihned máslo, rum a pak tvarohy.

4

Dobře vše vyšlehejte. Krém naneste na chladný korpus a rozetřete. Posypte kakaem nebo nastrouhanou čokoládou. Nechte v lednici dobře vychladit.

Dvoubarevný moučník s tvarohovým krémem 2 Foto: Dvoubarevný moučník s tvarohovým krémem; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

Videa

reklama

reklama