Dvoubarevná čokoládová pomazánka s lineckými žabkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 6 skleniček
Dvoubarevná čokoládová pomazánka s lineckými žabkami  Foto:
Dvoubarevná čokoládová pomazánka s lineckými žabkami
Foto: Láska prochází kuchyní

Vyzkoušejte tento prověřený recept na domácí "nutelu". Je výtečná a navíc budete mít jistotu, že neobsahuje žádná éčka, takže ji bez obav můžete dopřát i dětem.

Suroviny
loupané lískové oříšky 100 g
loupané mandle 100 g
slazené kondenzované mléko 2 konzervy
kvalitní mléčná čokoláda, nasekaná 200 g
kvalitní bílá čokoláda, nasekaná 200 g
špetka mletého kardamomu
Linecké žabky:
změklé máslo 100 g
vanilkový cukr 1/2 sáčku
Postup
1

Oříšky a mandle opražte každé zvlášť na sucho na pánvi a ještě horké opět každé zvlášť rozmixujte na hladké kaše.

2

Jeden druh čokolády s kondenzovaným mlékem z jedné konzervy vložte do misky z varného skla nebo nerezu a ve vodní lázni nechte pomalu rozpustit. Vymíchejte hladkou hmotu. Zamíchejte malou špetku mletého kardamomu. Totéž proveďte s druhou čokoládou a druhým mlékem.

3

Hmotu z bílé čokolády promíchejte s rozmixovanými mandlemi a hmotu z mléčné čokolády s lískovými oříšky. Naplňte do menších zavařovacích skleniček, střídejte barvy.

4

Hladkou mouku prosijte na vál, přidejte změklé máslo, cukr a žloutek a vypracujte vláčné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu do chladničky.

5

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Formičky vymažte máslem a plňte odleželým těstem do dvou třetin. Pečte dozlatova, potrvá to asi deset minut. Hotové žabky přesuňte i s formou na mřížku a ještě teplé vyklápějte.

Dvoubarevná čokoládová pomazánka s lineckými žabkami  Foto:

Dvoubarevná čokoládová pomazánka s lineckými žabkami  Foto: Alena Hrbková pro Láska prochází kuchyní

Láska prochází kuchyní

LÁSKA PROCHÁZÍ KUCHYNÍ

Uvařte, zabalte a věnujte jedlý dárek

Kniha Denisy Bartošové obsahuje nejen báječné recepty na jedlé dárky všeho druhu – pro děti, ženy (maminky, dcery, kamarádky…) i muže (partnery, tatínky…), ale především originální nápady na jejich balení. Láska prochází kuchyní je přehledně rozdělena do kapitol odpovídajících tematicky jednotlivým měsícům – vždyť únor je lásky čas, červen patří dětem a prosinec si tvorbu dárků pro blízké přímo žádá! S autorčinou pomocí zvládnete jedlý dárek připravit do posledního puntíku (kniha obsahuje také přílohu, kde najdete jmenovky, krabičky, kornouty atd.), ale poslední krok – darování – je již pouze na vás.

Vydává nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Videa

reklama

reklama