Dušené slávky ve voňavém kokosovém vývaru

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Dušené slávky ve voňavém kokosovém vývaru Foto:
Dušené slávky ve voňavém kokosovém vývaru
Foto: Just Spice

Vyzkoušejte tentokrát připravit slávky podle vietnamského receptu. Slávky v kokosovém vývaru vás určitě nezklamou, spolehlivě provoní celý byt . A jako všechny mušle, hotové jsou za chvíli.

Suroviny
citronová tráva, krájená na jemná kolečka 2 stonky
koriandrové kořeny, nahrubo nasekané 6 ks
česnek, nahrubo nasekaný 2 stroužky
větší šalotky, nahrubo pokrájené 2 ks
celý bílý pepř 1/2 lžičky
kurkuma, nahrubo posekaná 2cm kousek
rostlinný olej 2 lžíce
kokosová smetana 270 ml
kokosové mléko 350 ml
rybí omáčka 1 lžíce
mušle slávky, očištěné od vousů 1 kg
K podávání:
limetka, nakrájená na klínky
jasmínová rýže
opražené arašídy
Bylinkový salát:
smažená šalotka 1/2 šálku + trochu k podávání
koriandrová nať 1 šálek
thajská bazalka 1/4 šálku
větší červená chilli paprička, nakrájená na tenké proužky 1 ks
fazolové výhonky 1 šálek
Postup
1

Na salát smíchejte všechny přísady, přikryjte a odložte do lednice.

2

V hmoždíři podrťte na pastu citronovou trávu, koriandrové kořeny, česnek, šalotku, pepř, kurkumu a 1/2 lžičky soli.

3

Rozehřejte olej v pánvi na střední teplotu, přidejte pastu a smažte 3 minuty, než se rozvoní. Ztlumte, přidejte kokosovou smetanu, kokosové mléko a rybí omáčku. Pomalu vařte za občasného míchání 10 minut. Přidejte mušle, přiklopte a vařte 5 minut.

4

Rozdělte mušle do 4 misek, posypte bylinkovým salátem a podávejte s dílky limetek, rýží, arašídy a smaženou šalotkou.

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Videa

reklama

reklama