Dušené červené zelí s ciderem a jablky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Dušené červené zelí se ciderem a jablky Foto:
Dušené červené zelí se ciderem a jablky
Foto: isifa.com

Červené zelí je v Čechách tradiční příloha. Nyní vám přinášíme trochu netradiční přípravu, ale věřte, že si tuto variantu zamilujete.

Suroviny
olivový olej 1 lžička
červená cibule 1 ks
červené zelí, nakrouhané 500 g
jemně nastrouhaná kůra a šťáva z 1 pomeranče
směs mletého koření 1/2 lžička
světlý hnědý cukr 2 lžíce
suchý cider 300 ml
jablka, oloupaná, zbavená jádřince a nasekaná 2 ks
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Ve velké pánvi rozehřejte olej a na mírném opékejte cibuli asi 3 minuty, aby změkla.

2

Do pánve přidejte červené zelí, pomerančovou kůru i šťávu, směs koření, hnědý cukr a cider. Přikryté pokličkou vařte 20 minut na mírném ohni a tak dvakrát během vaření promíchejte.

3

Do pánve vmíchejte nasekaná jablka, 3 lžíce vody a vařte dalších 20 minut, dokud zelí a jablka nebudou měkké. Před podáváním dobře dochuťte.

Dušené červené zelí se ciderem a jablky Foto: isifa.com

Dušené červené zelí se ciderem a jablky. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama