Drůbková polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Drůbková polévka  Foto:
Drůbková polévka
Foto: archiv Prima

Nad pořádný vývar není. Vyzkoušejte tuto drůbkovou polévku podle Zdeňka Pohlreicha. Věřte, že stojí za to!

Všechny recepty z 18. dílu s tématem VELIKONOCE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
husí krky
husí žaludky
husí srdíčka
husí játra
smetana 1 dl
polévkové nudle
máslo na jíšku
mrkev 1 ks
cibule 1/2 ks
řapíkatý celer
petrželová nať
česnek 1 stroužek
celý černý pepř
nové koření
sůl
Postup
1

Drůbky zalijte vodou, osolte a nechte zavařit. Jakmile vystoupí pěna, seberte ji do misky a polévku okořeňte celým černým pepřem a novým kořením. Přidejte nakrájenou mrkev, celer, petrželovou nať, půlku cibule a česnek zbavený klíčku.

2

Nechte hodinu povařit. Potom vyndejte stranou maso a zeleninu a vývar přeceďte.

3

V dalším kastrůlku rozehřejte máslo, přisypte hladkou mouku a vytvořte jíšku, kterou zalijte hotovým vývarem. Přidejte kousek květáku a špetku muškátového květu. Nechte chvíli povařit a na závěr přilijte smetanu.

4

Mezitím si v novém hrnci uvařte nudle do polévky.

5

Do teriny naházejte nakrájenou zeleninu a maso, zalijte vývarem a posypte nasekanou petrželkou. Uvařené nudle vyndejte stranou do talíře, také posypte petrželkou a podávejte spolu s polévkou.

Drůbková polévka  Foto:

Drůbková polévka  Foto:

Drůbková polévka 4 Foto:

Drůbková polévka  Foto:

z pořadu Teď vaří šéf, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama