Dršťky na paprice

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Dršťky na paprice Foto:
Dršťky na paprice
Foto: Vlado Kníž

Dršťky na paprice jsou pochoutka, která rozhodně stojí za vyzkoušení. Tento recept, původně maďarský, si můžete nyní připravit podle Zdeňka Pohlreicha.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
dršťky
chorizo
bílý chléb
rajčata 2 ks
mrkev
řapíkatý celer
bílá cibule
červená cibule
česnek 2 stroužky
tymián
uzená paprika
sůl
Postup
1

V kastrolu rozehřejte olivový olej, orestujte na něm rozdrcený česnek a po chvíli přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule zarestovaná, přisypte uzenou papriku, spojte, zalijte vývarem a vmíchejte nakrájená rajčata zbavená slupky. Vložte větévku tymiánu, vařené dršťky, osolte a opepřete. Přikryjte pokličkou a nechte 1015 minut povařit.

2

Pak přidejte nakrájené chorizo a nechte ještě chvíli vařit.

3

V dalším kastrůlku zavařte vodu, osolte a vložte hoblinky mrkve, cukety a celeru. Povařte a potom vložte do ledové vody, aby zelenina neztratila barvu. Pak ještě orestujte na olivovém oleji spolu s nakrájenou červenou cibulí. Osolte a opepřete.

4

Dršťky nandejte na talíř, ozdobte orestovanou zeleninou a plátkem choriza. Podávejte s bílým chlebem.

Dršťky na paprice Foto:

Dršťky na paprice Foto: Dršťky na paprice, foto: Vlado Kníž

A kdo má chuť vařit přímo se Šéfem, může si pustit videorecept:

Videa

reklama

reklama