"Dršťková" polévka z růžovek

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
"Dršťková" polévka z růžovek Foto:
"Dršťková" polévka z růžovek
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Tuto polévku můžete připravit z hlívy, nicméně letos hojně rostou růžovky a hub obecně je celkem dost. Jenom pozor, nezaměnit za muchomůrku šedivku nebo nějakou jedovatou muchomůrku!

Suroviny
klobouky růžovek, oloupané čím více, tím lépe
větší cibule 1 ks
hladká mouka 3 lžíce
sladká a pálivá paprika cca 1 vrchovatá lžíce
špetka drceného kmínu
majoránka
česnek 3–4 stroužky
vývar 1 a 1/2 l
sůl
Postup
1

Na sádle orestujte cibuli, vmíchejte mouku a upražte jíšku.

2

Přisypejte papriky, promíchejte a zalijte chladným vývarem.

3

Jíšku dobře rozmíchejte a nechte 15 minut provářet. Pak vhoďte nakrájené houby, kmín, sůl a pepř a vařte dalších 10 minut.

4

Nakonec přidejte rozemnutou majoránku, pokud máte čerstvou, posekejte ji, a rozdrcené stroužky česneku. Vařte už jen posledních 5 minut.

"Dršťková" polévka z růžovek 2 Foto: "Dršťková" polévka z růžovek; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

Videa

reklama

reklama