Drobenkový ovocný krambl

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Drobenkový ovocný krambl Foto:
Drobenkový ovocný krambl
Foto: isifa.com

Pro milovníky sladkého je tenhle dezert to pravé. Šťavnaté horké ovoce a mandlová drobenka spolu tvoří dokonalou harmonii.

Suroviny
zralé hrušky 4 ks
napolo uvařená jablka 2 ks
mražené nebo čerstvé maliny 150 g
Na drobenku:
mleté mandle 100 g
máslo 150 g
hnědý třtinový cukr 125 g
mandlové hobliny 1 hrst
Postup
1

Troubu roztopte na 190°C, u plynové na stupeň 5.

2

Drobenka: V míse smíchejte mouku a mleté mandle. Do směsi přidejte máslo a potom přimíchejte, až na 3 lžíce, třtinový cukr. Potom dejte stranou.

3

Hrušky a jablka zbavte slupky a jadřince a rozřezejte na čtvrtky. Jablka nakrájejte na tenké plátky a všechno ovoce rozložte na velkou zapékací mísu (pokud možno mělkou), posypte 3 lžícemi třtinového cukru a zalijte 5 lžícemi vody.

4

Drobenkovou směs nasypte na vršek a posypte mandlovými hoblinami. Pečte asi 50-60 minut, dokud šťávy nezačnou po celé ploše koláče bublat. Podávejte teplý nebo studený se šlehačkou nebo se zmrzlinou, máte-li chuť.

5

Prima tip: Maliny můžete nahradit jiným mraženým ovocem, jako jsou švestky nebo lesní plody.

Videa

reklama

reklama