Dortíky z bílé a tmavé čokolády

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Dortíky z bílé a tmavé čokolády Foto:
Dortíky z bílé a tmavé čokolády
Foto: isifa.com

Kdo má rád čokoládu, rozhodně musí vyzkoušet tyto čokoládové dortíky. Kombinace bílé a tmavé čokolády uspokojí každého, kdo má chuť na něco sladkého.

Suroviny
Na čokoládové těsto:
neslané máslo 150 g
vejce 1 ks
mouka 200 g
kakaový prášek 50 g
malé koláčkové formičky 6 ks
Na náplň z tmavé čokolády:
cukr 2 lžíce
vejce 1 ks
tmavá čokoláda 70% 100 g
neslané máslo 75 g
Na náplň z bílé čokolády:
cukr 2 lžíce
vejce 1 ks
neslané máslo 75 g
Postup
1

Košíčky: Pomocí elektrického mixéru vyšlehejte cukr a máslo na lehký hladký krém. Přidejte vejce i žloutek a všechno dobře promíchejte. Sesypte mouku a kakao, promíchejte a vmíchejte do máslové směsi a dobře prošlehejte. (Tato směs bude velmi lehká.) Přikryjte fólií dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.

2

Těsto vyndejte na pomoučenou plochu, rozválejte ho, rozdělte na 6 dílů, ze kterých vyválejte kuličky a ty pak vtlačte do vymazaných formiček. Dno propíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem, vysypte fazolemi a pečte 12 minut při 200 °C.

3

Náplně: Na obě náplně použijte stejný postup: Vyšlehejte cukr, vejce a žloutek dohromady, až bude směs lehká a krémová. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a máslo. Přidejte čokoládovou směs do vaječné a dobře promíchejte. Formičky naplňte oběma náplněmi a 15 minut pečte při 190 °C. Nechte vychladnout ve formách.

Dortíky z bílé a tmavé čokolády Foto:

Dortíky z bílé a tmavé čokolády                                                                                Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama