Dortík ze smažených lilků s čerstvou burratou a parmazánem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Dortík ze smažených lilků s čerstvou burratou a parmazánem Foto:
Dortík ze smažených lilků s čerstvou burratou a parmazánem
Foto: archiv Wine Food Market

Tento italský slaný „dezert” od šéfkuchaře Luca Caravaggiho z pražského Wine Food Marketu si zamilují všichni, kdo mají rádi lehké jídlo s převahou sýra. Určitě jím oslníte na letní párty či menší rodinné oslavě.

Recept

Lilek ala parmigiana Foto:

Melanzane alla parmigiana

Jsou-li lasagne v italské kuchyni jedinečnou árií, která chytne u srdce většinu stolovníků, pak lilek zapečený 
s parmezánem bude sice lehkým letním trylkem, ovšem 
se...
Suroviny
polosušené rajčátka 16 ks
lilek 600 g
sýr burrata 120 g
sýr Parmiggiano Reggiano 120 g
čerstvá bazalka 16 lístků
hladká mouka dle potřeby
olej na smažení
sůl
Postup
1

Lilek nakrájejte na kolečka vysoká asi 1 cm, obalte je v mouce a osmažte dozlatova. Hotové lilky nechte okapat na papírové utěrce.

2

Mezitím nakrájejte na tenká kolečka burratu. Na každý talíř položte opečený lilek, na něj plátek burraty, polosušené rajče, lístek bazalky a nepatrně osolte. Postup opakujte, dokud na každém talíři nevytvoříte čtyři vrstvy.

3

Poslední vrstvu posypte strouhaným sýrem Parmigiano Reggiano a můžete podávat.

Dortík ze smažených lilků s čerstvou burratou a parmazánem Foto: Dortík ze smažených lilků s čerstvou burratou a parmazánem; foto: archiv Wine Food Market

Videa

reklama

reklama