Dortíček na špejli

Doba přípravy:
Dortíček na špejli - Obrázek 13 Foto:
Dortíček na špejli - Obrázek 13
Foto: All

Dělali jste řezaný dort a máte přebytky korpusu a krému? Pak vyzkoušejte tyhle dortíčky na špejli podle Božské Markéty.

Suroviny
krém
korpus 1 g

Nejprve smíchejte korpus s krémem a vytvořte hmotu, která ale nesmí být moc řídká, ani moc hutná. Udělejte z hmoty kuličky, které na chvíli vložte do mrazáku, aby ztuhly. Mezitím si rozehřejte tmavou a bílou čokoládu.

 

Ztuhlou kuličku napíchněte na špejli, kterou jste předtím namočili v čokoládě. Ta špejli krásně zafixuje. Následně celou kuličku namočte do čokolády a nechte mírně okapat. Tím, jak je kulička ledová, tuhne čokoláda velmi rychle, nemusíte se proto bát, že by vám čokoláda stékala.

 

Lépe než s klasickými špejlemi se vám bude pracovat třeba s grilovacími tyčinkami, protože kuličky jsou poměrně těžké.

 

Namočené kuličky nechte zatuhnout a mezitím si připravte zdobení. Vršek kuličky namočte do čokolády a přitisknete k dekoraci (zdobící perličky, srdíčka, drobně nakrájené kandované ovoce). Nechte opět zatuhnout. Dobrou chuť.

Dortíček na špejli - Obrázek 1 Foto:

Recepty na základní suroviny najdete na našich webových stránkách.

 

Další novinky a zajímavé tipy najdete na novém facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.

Videa

reklama

reklama