Dort z citronové zmrzliny

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Dort z citronové zmrzliny Foto:
Dort z citronové zmrzliny
Foto: isifa.com

Tento dortík můžete udělat den nebo dva před podáváním a když bude potřeba, máte během 10 minut dezert.

Suroviny
máslo 30 g
oblíbené sušenky, nadrobené 15 ks
velká vejce 2 ks
double cream (velmi tučná smetana, prodává Mark&Spencer) 300 ml
citron 2 ks
maliny při podávání
Postup
1

Rozehřejte máslo a smíchejte je se sušenkovou drtí. Směs rovnoměrně rozprostřete na základnu formy, ale nijak ji nestlačujte.

2

Oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte dotuha. Přidejte cukr a opět vyšlehejte, aby směs byla hustá a lesklá.

3

Tučnou smetanu vyšlehejte se žloutky a smíchejte s citronovou šťávou z obou citronů a kůrou z 1 citronu. Vyšlehané bílky vmíchejte do krémové směsi.

4

Směs nalijte na sušenkovou základnu a dejte do mrazáku. Potřebuje to 4–5 hodin, aby dort zatuhnul. Vyndejte ho z mrazáku asi 10 minut před podáváním, aby se snadněji krájel nebo nabíral. Podávejte s malinami.

Dort z citronové zmrzliny Foto: isifa.com

Dort z citronové zmrzliny. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama