Dort Sacher

Doba přípravy:
Počet porcí: 10
Dort Sacher Foto:
Dort Sacher
Foto: Gurmet

Tuto verzi Sacherova dortu, podle které jsme ho pro vás připravili (originální je přísně tajná), jsme objevili v časopisu Moderní kuchařství z roku 1928. Je vážně luxusní!

Suroviny
rozehřátá hořká čokoláda 160 g
máslo + na vymazání formy 160 g
vejce, žloutky a bílky zvlášť 10 ks
spařené oloupané a najemno nastrouhané mandle 160 g
strouhanka na vysypání formy
meruňkový džem na potření
čokoládová poleva na přelití
šlehačka k podávání
Postup
1

V míse utřete rozehřátou čokoládu s máslem a cukrem. Do této hmoty postupně vmíchejte 10 žloutků.

2

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do čokoládového základu spolu s mandlemi a moukou.

3

Těsto dejte do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečte při 160 °C asi hodinu. Vychladlý korpus vodorovně prokrojte, potřete džemem a povrch dortu polijte čokoládovou polevou.

4

Podávejte se šlehačkou.

Dort Sacher Foto: Gurmet

Dort Sacher. Foto: Gurmet

Gurmet - červen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Měsíc červen mají asi nejraději děti. Jednak mají hned v jeho začátku svátek, s jeho koncem také začínají prázdniny. Na děti (a také na jejich maminky) myslíme i v časopisu Gurmet. V červnovém čísle totiž najdou praktické tipy, jak si mohou užít pořádný mejdan na Den dětí a hlavně jak si na něj připravit dobrůtky jen s malou výpomocí maminek.

O tom, že léto už klepe na dveře, není pochyb. Spolu s ním přichází také čas jedné z nejoblíbenějších sezonních aktivit – grilování. Tentokrát jsme na něj připravili několik receptů z hovězího masa, nad kterými se vám budou sbíhat sliny. Na kulinární výlet vás tentokrát pozveme do Rakouska, jehož kuchyně je nám víc než blízká. Naučíme vás také, jak si připravit osvěžující a také zdravé letní smoothies.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

 

Videa

reklama

reklama